LasseMajas Deckarhus börjar ta form i Linköping

I somras startade bygget av LasseMajas Deckarhus på riktigt. Efter flera års drömmande och planerande blir det nu alltså verklighet. Besöksmålet LasseMajas Deckarhus slår upp portarna redan under sportlovet 2023.
Helena Willis och Martin Widmark, upphovspersonerna till bokserien om LasseMajas Detektivbyrå har i vanliga fall fullt upp med att illustrera och skriva nya böcker om Lasse och Maja – detektivduon som löser mysterier i Valleby.
Men just nu ligger även en stor del av deras tid på att färdigställa besöksmålet LasseMajas Deckarhus.
Martin Widmark, som länge ruvat på idén om ett besöksmål, är förväntansfull.
– Det känns otroligt spännande att äntligen se Deckarhuset komma till liv. Ännu roligare ska det bli när familjerna kommer och upplever Valleby, på riktigt!
– Vi jobbar på så mycket vi kan, säger Helena Willis.
– Jag jobbar med att försöka översätta bilderna i böckerna till att följa äventyret i Deckarhuset. Det är svårt och tidskrävande men såklart också väldigt, väldigt roligt!
Fysiska och digitala utmaningar
I LasseMajas Deckarhus är det tänkt att grupper om 3-5 besökare tillsammans tar sig an ett av tre mysterium; Tågmysteriet, Campingmysteriet eller Slottsmysteriet.
I varje mysterium behöver man lösa sju kapitel där gruppen utmanas, både av fysiska såväl som digitala utmaningar. Ibland behöver man vara listig och ibland behöver man använda kroppen – oftast behöver man kombinera de olika färdigheterna som gruppen har för att kunna lösa kapitlet.
Magnus Wetterö, VD för Deckarhuset, arbetar just nu för fullt med att rekrytera medarbetare till huset.
– Många är nyfikna och vi har fått väldigt många ansökningar och det tolkar jag som att LasseMajas Deckarhus är ett välkommet inslag i Linköping och att läsarna längtat efter något som detta. Det ska bli väldigt roligt att komma igång och öppna under sportlovet.
 – Man kommer kunna köpa biljetter på www.lassemajasdeckarhus.se redan i slutet av november. En perfekt julklapp med andra ord, säger Magnus Wetterö.
LasseMajas Deckarhus kommer att vara placerat i friluftsmuseet Gamla Linköping och öppnar under sportlovet 2023.
Missa inte kampanjen ”Deckarhuset och nyckeltjuven” med start 25 november.

Grön våg 2022-11-23 Tillbaka till nyhetsarkivet
Lampa
Bonnier logotyp Bonnier rights logotyp